(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Bramborová buchta-bramborák na plechu!!
Potřebné ingredience
1kg brambor,
30dkg pol.mouky,
2 vejce,
1/4 l mléka,
50g droždí,
10dkg sádla, 15dkg škvarků, 15dkg tučného salámu,
sůl,pepř,kmín,majoránka,8 stroužků česneku, 10dkg uzené slaniny,
1-2 lžíce sádla na plech
Postup přípravy
Zaděláme kvásek,brambory syrové nastrouháme,salám i slaninu nakrájíme na malé kostičky a vše smícháme. Necháme 3/4 hodiny kynout!!
Plech silně namažeme tuhým sádlem,vlijeme těsto a necháme ještě 10minut kynout na plechu.
Vložíme do dobře rozpálené trouby,asi na 180-200 stupňů.Po upečení nakrájíme na větší kostky ,jako sladké buchty. Výborné i studené!!
P.S. Každý rok peču na VELIKONOCE!! Můžete přidat mladou čerstvou kopřivu!!
Plech silně namažeme tuhým sádlem,vlijeme těsto a necháme ještě 10minut kynout na plechu.
Vložíme do dobře rozpálené trouby,asi na 180-200 stupňů.Po upečení nakrájíme na větší kostky ,jako sladké buchty. Výborné i studené!!
P.S. Každý rok peču na VELIKONOCE!! Můžete přidat mladou čerstvou kopřivu!!
vymažeme plech sádlem
zaděláme kvásek
nastrouháme syrové brambory
přidáme: slaninu,salám,sůl,pepř,drcený kmín,majoránku,vejce
dále přidáváme: mouku a kvásek,vše pořádně smísíme a necháme 1 hodinu kynout
vlijeme na plech a necháme ještě 10minut kynout a pak upečeme
HOTOVO!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
77lenka
(upraveno)
1. 11. 2008, 10:39
Já už to zkusila a byla to mňamka. Doporučuji
Alena 2711
(upraveno)
23. 5. 2008, 10:39
normálně jsem dostala HLAD to musím vyzkoušet -Blani, kam na to chodíte?
jaluda
(upraveno)
23. 5. 2008, 10:21
Vypadá to nádherně, určitě to brzo zkusím. Jana a Daneček a Lucinka